Lokaler på Kungsholmen

Vilka fördelar finns med ett kontor på Kungsholmen?

 

Vi spanar runt lite i Stockholm för att se fördelar med att ha sitt kontor, sin butik eller restaurang i olika stadsdelar. Kungsholmen ligger fint inramat av vatten med fina strandpromenader i stads- och parkmiljö. I den här artikeln resonerar vi kring viktiga hänsyn när man planerar i vilken stadsdel man lägger sitt kontor. Vi ska veta att skillnaden mellan olika adresser förstås kan vara väldigt stor från alla möjliga perspektiv, och spaningen är i generell mening på ”gruppnivå” (dvs inte enstaka, specifika gator eller adresser).

En lokal på Kungsholmen är centralt med goda kommunikationer såväl inom innerstan som resor till och från. Citypulsen finns kvarteren kring Fridhemsplan, modernitet kring Stadshagen, södersol längs Norr Mälarstrand och nästan ett lantligt lugn i Kristineberg.

 

Etablera kontoret på Kungsholmen, kanske Norr Mälarstrand lockar

Etablera kontoret på Kungsholmen, kanske Norr Mälarstrand är rätt läge? 

 

Lägre hyreskostnader?

Som nämndes inledningsvis går det inte att säga om ett kontor på Kungsholmen har lägre hyra än ett i Stockholms city. Viss statistik visar att snitthyrorna är lägre här. En aktiv företagsmäklare med lång erfarenhet av lokalförmedling i Stockholm är bäst lämpad för att bedöma vilket marknadsvärde och hyra lokalen borde ha.

 

Lugna omgivningar med gröna parker

Kungsholmen anses ofta vara ett mer avslappnat och lugnt område än Stockholms city, vilket kan vara fördelaktigt för de som vill arbeta i en mindre stressig miljö. Det finns många grönområden på Kungsholmen så som Rålambshovsparken, Fredhäll och kring Karlbergs slott, ställen som ger mer avslappnad arbetsmiljö.

 

Bra kommunikationer

Kungsholmen har fina kommunikationsmöjligheter för de som pendlar längs grön eller blå tunnelbanelinje. Snabb access till E4 och E20 är positivt vilket tillsammans med tunnelbanan gör det enklare för anställda att ta sig till och från kontoret. Dessutom är det möjligt att cykla eller promenera till Kungsholmen från många delar av staden, vilket kan vara en fördel för de som vill minska motorfordontransporter och samtidigt vardagsmotionera.

 

Tillgänglighet

Kungsholmen är beläget relativt centralt i Stockholm, vilket gör det lättillgängligt för både kunder och anställda som bor i olika delar av staden. Det kan också vara en fördel för företag som vill ge sina kunder enkelhet i att ta sig till och från kontoret.

 

Kungsholmens restaurangkvarter

För kontorsarbetarna och andra på Kungsholmen finns flera restaurangkvarter att välja bland. Här nämner vi några.

 

Hornsbergs strand

Hornsbergs strand är ett populärt område på Kungsholmen med många restauranger som serverar mat från olika delar av världen. Här finns även en del barer och kaféer.

 

Fridhemsplan

Fridhemsplan är den centrala delen av Kungsholmen med många kontor och butiker. Därav följer ett stort utbud av restauranger av olika kök, kaféer med särpräglade karaktärer och nattklubbar. Det finns allt från enklare matställen till finare restauranger.

 

Rålambshov

På sommaren är Rålambshov en populär park som fylls av besökare på sommaren och soliga dagar då restauranger och kaféer runt parken har öppet.

 

Kungsholmstorg

Kungsholmstorg är ett mindre torg på Kungsholmen som har flera finare restauranger och nattöppna barer. I anslutning ligger Norr Mälarstrands strandrestauranger i härlig södersol längs piren.

 

 

 

 

Hör av dig så berättar vi mer