Den optimala butikslokalen

Så här förbereder ni er för att hyra ut en butikslokal

 

Trivsamma butiker har en inbjudande atmosfär som får kunder att må bra under tiden de tittar runt och väljer köp. För att få till detta finns det några gemensamma faktorer som konsumenter och er hyresgäst vanligen värdesätter.

Bra belysning, öppen planlösning med väldesignade hyllsystem, rent och välorganiserat utgör en stor del. Tydlig skyltning gör det enkelt för kunder att navigera genom butikslokalen och hitta det de söker. Det minskar frustration och ökar sannolikheten att kunder köper varor. Vi uppskattar normalt en smidig kassaupplevelse med korta kötider. En effektiv kassa är avgörande för att snabbt genomföra sitt köp och undvika frustration med väntan. Det ger också ett positivt sista intryck av butiken. Se till att den lokal som ni vill hyra ut erbjuder dessa förutsättningar.

 

Butikslokal som optimerar affären

Bra belysning, ljust, öppet och välplanerat för hyllsystem som ger överblick över butiken brukar vara viktigt för butikslokaler.  

 

Det kanske viktigaste för en butiksverksamhet är kanske ändå att ha vänlig och kunnig personal. Från ett rekryteringsperspektiv är det lättare att hitta bra personal till butiker i attraktiva delar av Stockholm såsom Vasastan, Östermalm och city. Affärslivet förenklas med lokaler i populära områden. En hjälpsam och kunnig personal skapar en positiv kundupplevelse. Kunder uppskattar att få assistans när de behöver det och att personalen kan ge information om produkterna.

Det finns många lediga butikslokaler att hyra i Stockholm, men vilken lokal är den som passar affären bäst? Vad kan man som fastighetsägare till en butikslokal tänka på för att underlätta att åstadkomma trivsel? Butikslokalens standard, ytskikt och planlösning är avgörande för att skapa en positiv kundupplevelse och optimera försäljningen. Ger planlösningen i lokalen dessa förutsättningar?

Nextor är en stor aktör som lokalmäklare i Stockholms innerstad och erkänt duktigt när det gäller uthyrning av lokaler. Vi känner till de flesta adressers lokaler vilket kan hjälpa er att snabbt hitta den optimala butikslokalen för er affär.

Här är våra lediga lokaler i Stockholm just nu >>

 

De här punkterna är bra att ha till hands i förberedelser av en lokal som ska hyras ut som butik.

 

 • Produktplacering och skyltning
  Vi ska kunna placera populära eller säsongsbetonade produkter i områden där kunderna lätt kan se dem. En tydlig och attraktiv skyltning vägleder kunder och skapar intresse för olika delar av butiken.

 

 • Belysning
  En effektiv belysning är kritisk för att skapa rätt atmosfär och framhäva produkter. Kan vi använda olika belysningstekniker för att accentuera olika områden och skapa en inbjudande atmosfär?

 

 • Varierande höjder och nivåer
  Vi vill eventuellt skapa visuell variation genom att använda varierande hyllor, skärmar och andra ytor i olika höjder. Detta gör att kunder kan se produkter från olika vinklar och skapar en mer intressant butiksmiljö.

 

 • Lokalens atmosfär och musik
  Musik och den övergripande atmosfären i butiken kan påverka kundernas humör. Många uppskattar en behaglig och passande musik som förbättrar shoppingupplevelsen.

 

 • Influenser från Stockholms stadsdel
  Vi vill inkludera lokala influenser från Södermalm, Östermalm, Kungsholmen, etc ifrån vår egen stadsdel där designen ger en känsla av samhörighet med området. Det kan vara konstverk, dekorationer eller produkter som är specifika för regionen. Går det att få till?

 

 • Varumärkesidentitet
  Hur integrerar vi varumärkesidentiteten i butiksdesignen? Färgscheman, logotyper och annan grafik ska byggas upp för detta ändamål. Då får vi en enhetlig och minnesvärd upplevelse för kunderna.

 

 • Testa och anpassa
  Bered er på att testa olika layouter och designelement som en löpande del av verksamheten. Det är bra att utvärdera regelbundet hur kunder rör sig genom butiken och hur de reagerar på olika designaspekter. Finns möjligheter att anpassa butikslayouten baserat på dessa observationer.

 

 • Teknisk integration
  Integrera eldragningar, nätverk och teknologi för att förbättra kundupplevelsen. Exempel är digitala skyltar, interaktiva skärmar eller mobilbaserade köpupplevelser.

 

 • Kassaområdet
  Kassan bör vara nära utgången för att underlätta enkel och snabb betalning. Se till att det finns plats för skyltning av impulsköpvaror i närheten av kassan för att öka försäljningen.

 

 • Lager och personalutrymmen
  Planera för effektivt lagerutrymme och personalutrymme för att säkerställa smidig drift samt en ren och välorganiserad butik.

 

 • Öppen planlösning
  En öppen och luftig planlösning skapar en inbjudande atmosfär och göra det lätt för kunder att navigera i butiken. Kunder vill undvika trånga och överbelastade områden eftersom de ger en känsla av att det är trångt och rörigt.

 

Att förstå och bearbeta dessa faktorer kan hjälpa butiker att skapa en positiv och tillfredsställande shoppingupplevelse för kunderna. Nextor är en av de mest erfarna lokalmäklarna i Stockholm. Vi är väldigt aktiva på lokalmarknaden i Stockholms innerstad och känner till nästan varenda adress vilket kan hjälpa er att snabbt hyra ut optimala butikslokaler.

Vänd er till oss på Nextor med frågor och beskriv ert önskemål så hjälper vi er att etablera en ny hyresgäst.

 

Hör av dig så berättar vi mer