Lokaler i Vasastan

Vilka fördelar har ett kontor i Vasastan?

 

Låt oss spana om Stockholms olika stadsdelar för att se vad en lokalisering av kontor, butik eller café kan innebära beroende av området. Vi resonerar kring att hyra lokal i Vasastan från ett kommersiellt perspektiv. Minns att skillnaden mellan olika adresser i stadsdelen förstås kan vara väldigt stor från alla möjliga perspektiv. Några specifika adresser och gator skiljer sig åt rejält från Vasastans snitt, och läs artikeln som att den speglar en generell karaktär.

Vasastan smyger ihop med city på ett sätt där business- och shoppingpulsen övergår en stenstad med rätvinkliga kvarter med putsade bostadsfastigheter. Här och var finns fina små lummiga parker och caféer. Vasastan är generellt sett mindre trångt och mindre hektiskt än Stockholms city, även om stadspulsen även finns här.

 

Ha kontoret i Vasastan är en bra idé från många perspektiv  

 

Vilken hyreskostnad har en lokal i Vasastan?

Företagsmäklare är kanske de enda som kan göra en riktig bedömning av hyreskostnaden på en given adress i Vasastan. De mäklare som aktivt förmedlat företag och lokaler har samlat historik på hyror och har en aktuell bild av var nivån bör ligga. Som nämndes inledningsvis går det att generellt prata om snitthyror, medan enskilda fastigheter särskiljer sig. Statistik brukar visa att snitthyrorna är lägre i Vasastan än i Stockholm city.

 

Nära till bostaden och service

Vasastan som bostadsområde är stort med många bostadshus och lägenheter. Att ha kontor här är fördelaktigt utifrån närhetsperspektiv, kanske kan anställda gå eller cykla till jobbet. Här finns också många serviceverksamheter som skolor, dagis och matvarubutiker. Utbudet av restauranger, caféer, butiker och andra bekvämligheter är bra. Det är enkelt att hitta allt du behöver för anställda och för att ta emot besökare.

 

Många val för kommunikationen

Vasastan har en välutvecklad infrastruktur för kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg, bussar såväl som fina cykelfiler längs gatorna. Det kan minska pendlingstiden och göra det lättare för personalen att kombinera arbete och privatliv. Trängseln är liten och trafiken är lugn i stadsdelens utkanter, speciellt utanför rusningstid.

 

Vasastans restaurangkvarter

I Vasastan finns det flera populära café och restaurangstråk med kvarter där du kan hitta olika typer av kök.

 

Odengatan

Odengatan sträcker sig genom centrala Vasastan och erbjuder ett brett utbud av restauranger, caféer, pubar och och andra verksamheter. Runt Odenplan ligger några anrika krogar med klassiska menyer såväl som internationella kök eller snabbmatsrestauranger.

 

Rörstrandsgatan

Rörstrandsgatan är känd för sina mysiga caféer, trendiga restauranger och små butiker. Det är ett populärt område för mat- och kaféälskare som mixar upp gatubilden med design- och inredningsbutiker.

 

Sveavägen

Längs Sveavägen där trafikpulsen är hög ligger många uteserveringar med eftermiddagssol, populära ”häng” för en kaffe eller drink. Barer och restaurangerna är välfyllda på kvällar och nätter då många ställen har öppet till sent.

 

Drottninggatan

Drottninggatan börjar vid slottet och sista delen av gatan befinner sig inom Vasastan. I backen hittar man en bra mix av restauranger, var och en med sin särpräglade inriktning till meny.

 

Hör av dig så berättar vi mer