Vill du förmedla din butikslokal i Stockholm? Vi hjälper dig att hitta köparen!

Har du planer på att sälja din butikslokal eller verksamhet i Stockholm?

Vi hjälper dig hitta rätt köpare. Så här går det till:

Matchning

Nextor matchar olika behov med varandra, sköter hela processen i förmedlingen och agerar som samordnare och projektledare.  I inledningen av processen pratar vi om förväntningar, beskriver förutsättningar och tänkta kommande scenarior. Alla våra kunder är lika viktiga, stor som liten.

Våra tjänster är avgiftsfria för dig som letar ledig butikslokal. Till dig som vill sälja lokalen eller önskar hyra ut lokal erbjuder vi bl.a. vårt unika kundregister och de bästa förutsättningarna att hitta rätt köpare eller hyresgäst.

Nextor är huvudsakligen aktivt i Stockholmsregionen med övervikt mot Stockholms innerstad (Stockholm City) då det är där flest transaktioner sker. Det finns nästan ingen gata på Östermalm, Södermalm, Kungsholmen eller i Vasastan där vi inte kan berätta om butikslokalen eller verksamheten som någon av våra fastighetskonsulter har förmedlat.

Värdering

Den erfarenhet som Nextor får genom de hundratalet överlåtelser som görs om året ger en känsla av marknadsvärdet på varenda gata i Stockholm och närförorterna. Priserna följer marknadstrenden och den mest inflytelserika faktorn är som alltid läget.

Övriga faktorer vi beaktar i värderingen av butikslokalen är hyresnivåer, planlösning, skicket och efterfrågan på liknande objekt, exempelvis butikslokaler i närområdet. I de fall butikslokalen är del av en företagsöverlåtelse och en kundstock finns, så räknar vi på goodwill, lönsamhet, omsättningshistorik och framtidsprognoser.

Visning

Vi bokar visningarna i samråd med butiksägaren. För att ge kvalitet i visningarna och kunna svara på köparens alla funderingar är visningarna oftast enskilda. I vissa fall där det är fördelaktigt gör vi visningar med flera intressenter.

Om Nextor

Nextors uthyrningsteam har lång erfarenhet av förmedling av kommersiella butikslokaler och hela verksamheter. Vi hjälper såväl fastighetsägare med uthyrning av lokaler, som företag som önskar överlåta sin butikslokal eller verksamhet.

Nextor startade sin verksamhet som företagsmäklare med affärsöverlåtelser och lokaler år 2006. Under de första åren bedrevs affärerna under varumärket RE/MAX Lokaler. År 2012 togs ett strategiskt beslut att lansera det nya varumärket Nextor – Lokaler och affärsöverlåtelser. 

Sedan årsskiftet 2014/2015 slogs Nextor och RealMäklarna samman. Verksamheterna kommer fortsättningsvis verka under varumärket Nextor Group AB.

Nextor är medlem i Mäklarsamfundet.

Se även vår checklista för att hyra ut din lokal.